Heule Watermolen anno 1914

5 generaties
limonadiers

Verhaal
St-Godelieve, waters en limonaden

Een traditie ontstaat

Heule Watermolen, 1914. Het jaar waarin Gustave Herman een kleine limonadefabriek overneemt en daarbij zelf een bierhandel uitbouwt. Gustave staat in voor de lokale bedeling van dranken aan huis en lokale cafés. De ambities zijn groot en al snel start hij de botteling van een eigen merk waters en limonades. Sint-Godelieve Waters en Limonaden is geboren! In het Kortrijkse en omstreken is de vraag groot.

Zijn zoon, Maurice Herman (senior), zet de zaak verder en al gauw ziet men op veel cafégevels naast de naam van het bier ook Sint-Godelieve Waters en Limonaden prijken. Door het vroegtijdig overlijden van zijn vader moet Maurice (junior) noodgedwongen de fakkel overnemen. Het is vanaf dat moment dat de productie een stuk professioneler aangepakt wordt en het gamma dranken fors wordt uitgebreid! De productie verhuist naar de overkant van de straat waar een moderne fabriek gebouwd wordt.

De naam van het bedrijf veranderde door de overname van een Antwerps frisdrankenbedrijf naar Puck. Een frisse naam, kort en krachtig.

Story image 1
Puckolo, een echte luxelimonade

Maurice creëert zijn meesterwerk

Eind jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkelt Maurice een limonade, anders dan alle andere uit het Puck gamma. Hij creëert een limonade die hem doet terugdenken aan zijn vakanties met het gezin in het zuiden. Een luxelimonade, gemaakt met enkel natuurlijke, herkenbare ingrediënten. Een smaak zo puur en intens, geliefd door elke limonadefan.

Puckolo is geboren en slaat enorm aan. Als we de verhalen mogen geloven, stond er wel in elke kelder in Zuid-West-Vlaanderen een bak Puckolo voor speciale gelegenheden.

Citroen old
De 4de generatie

Een sterke visie

Met de komst van de vierde generatie blijven de ambities even groot en wordt er sterk geïnvesteerd om Puck een gevestigde waarde te laten blijven op de Belgische frisdrankmarkt. Onder leiding van Filiep Algoet, Hilde Herman en Piet Herman wordt een nieuwe productielijn gebouwd en het gamma wordt sterk uitgebreid met heel wat innovatieve producten zoals hoogwaardige sportdranken, vaak onder private label.

Jammer genoeg is de concurrentiële druk van internationale frisdrankgiganten te groot geworden en worden de activiteiten noodgedwongen stopgezet in 2006. Met de stopzetting verdwijnen ook de geliefde Puckolo's.

Productie
Bram herintroduceert Puckolo

When life gives you lemons …

En hier ben ik dan, Bram, de tweede zoon van Filiep en Hilde. Broer van Jeroen en Sarah. Man van Isabelle en papa van Lucas, Elise en Arthur.

Ik denk dat ik ergens in een ketel limonade gevallen ben. Het limonadeverhaal heeft me in elk geval nooit losgelaten.

Iets meer dan 100 jaar na mijn betovergrootvader herlanceer ik Puckolo. Waarom? Omdat deze limonades kenmerkend zijn voor mijn jeugd en die van vele anderen.
Het verhaal, de smaak, de beleving, het liet me niet los. Ik ben fier, fier op mijn erfenis, op mijn familie met de ups en downs.

En ik ben vooral dankbaar dat ik deze kans krijg om ook jullie allemaal opnieuw kennis te laten maken met Puckolo, de kwaliteitslimonades volgens het authentieke recept van mijn grootvader.

When life gives you lemons, make lemonade.
Gezondheid! Cheers! Santé! Schol!

Bram2